fbpx

BLOG

NOTÍCIAS / NOVETATS

Hay pocas cosas más agradables que una taza de té. Llevamos siglos consumiendo té y es una parte importante de culturas de todos los rincones del mundo. Los que lo beben conocen de sobra los beneficios del té verde. Añadir el té verde a tu dieta ayudará a proteger tus células y tejidos del estrés oxidativo ocasionado por los radicales libres y a fortalecer sus defensas naturales*. 

Dada la situación provocada por el coronavirus (COVID-19), desde Novaclinics Group nos dirigimos a todos nuestros pacientes que nuestros centros odontológicos están haciendo énfasis en todas las medidas que habitualmente usamos y según recomiendan el Departament de Treball, el Departament de Salut y la OMS.

CCom sempre gaudeixo parlant amb els meus pacients i sempre m'agrada aclareix els seus dubtes ,aquesta vegada la pregunta per un papa preocupats per la salut del seu fill.

QUAN ES FORMEN ELS QUEIXALS?


Les dents es formen durant l'embaràs. Concretament, les dents de llet comencen a desenvolupar-se entre la sisena i vuitena setmana de gestació, mentre els definitius ho fan a partir de la setmana 20. Quan el bebè neix les dents ja estan preparats per a trencar la geniva i sortir gradualment fins a completar la primera dentició.

No obstant això, el moment en què brolla la primera dent varia en cada nen. El normal és que això ocorri entre els sis i vuit mesos, encara que hi ha nens que neixen amb una dent fos i uns altres en els no succeeix fins a complir l'any. La genètica exerceix un paper important en aquesta qüestió, igual que succeeix amb l'ordre en què erupcionan. En qualsevol cas, la primera dentició, composta per 20 peces, es completa entorn dels dos anys i mig d'edat. En els bebès prematurs les dents surten una mica més tard.

Ordre en què apareixen les dents de llet. L'ordre habitual en el qual erupcionan les dents és el següent:

  • Incisius inferiors: entre els 6 i els 8 mesos.
  • Incisius superiors: entre els 7 i els 10 mesos.
  • Incisius laterals superiors i inferiors: entre els 9 i els 12 mesos.
  • Primeres molars superiors i inferiors: entre els 12 i els 18 mesos.
  • Canins superiors i inferiors: entre els 18 i els 24 mesos.
  • Segons molars inferiors i superiors: entre els 24 i els 30 mesos.

 

Dentició definitiva


Les dents de llet aniran caient successivament per a deixar el seu lloc a les dents definitives a partir dels 5-6 anys i és habitual que succeeixi abans en les nenes que en els nens. Cauen perquè la dent definitiva empeny al de llet, desgastant la seva arrel i afluixant-lo gradualment.

En aquest procés els primers i segons molars deixaran el seu lloc a qui en la dentició definitiva es denominen premolars. Els vuit molars començaran a erupcionar a aquesta mateixa edat, fins a completar entorn dels 9-10 anys la dentadura permanent, formada per 32 peces.

No obstant això, queden quatre peces més per sortir, els denominats queixals cordales o queixals del judici, que apareixen entre els 16 i els 25 anys, encara que poden fer-ho molt més tard i fins i tot no arribar a sortir.

Si necessites una primera visita amb els nostres Doctors, clic aquí

 

Escrit per:

Doctora Karen Soler - LinkedIn

Equip Novaclinics Group

Segueix-nos en les nostres Xarxes Socials: Instagram | Twitter | Facebook | LinkedIn

La federación internacional dental recomiendan hacerse dos limpiezas bucales al año, y aunque todos seamos capaces de entender los beneficios de una boca limpia y sana, lo cierto es que muchos solo lo hacen  muy de cuando en cuando. Desde las Clínicas Dentales de Novaclinics Group te explicamos como se hacen las limpiezas dentales.

 

El ronquido es caracteritza per ser un so respiratori fort produït en les vies altes durant el somni. És freqüent que sigui prou fort com per a molestar als acompanyants, mentre que l'individu és aliè a aquest. L'obesitat, la forma de la boca, substàncies com l'alcohol, la congestió o obstrucció nasal són factors importants en el *ronquido. Augmenta amb l'edat, arribant al 50% dels pacients majors de 65 anys, amb major predisposició en els homes.

Un dia a la clínica visitant als meus estimats pacients un dels meus petits, a l'realitzar-li la seva revisió dels 6 mesos li diagnostiquem càries i el molt preocupat em pregunto qui és el cap de la càries?, Necessito saber-ho per controlar-lo i no deixar que  em faci càries

 Jo li expliqui les causes de la càries i el va dir Explica-m'ho com una pelicula, la càries seus personatges i el seu malvat principal.

 Doncs càmera i acció !!!!.

Imagina el que seria si de sobte perdessis un o dos de les teves dents davanteres. Riure, parlar, menjar; tot això seria modificat de cop. Saber prevenir lesions en la teva boca i cara és especialment important si participes en esports organitzats o altres activitats recreatives

 

Els protectors esmorteeixen cops en la cara, minimitzant el risc de dents trencades i ferides en llavis llengua, cara o mandíbula. Normalment cobreixen les dents superiors i són una excel·lent forma de protegir els teixits tous de la teva llengua, llavis i revestiment de les galtes.

NOVABUCAL Sant Joan Despi

Marques de Monistrol, 5

Sant Joan Despí (Barcelona)

+34 933 73 63 60

info@novabucal.es

603 34 20 22

NOVABUCAL Vilanova i la Geltrú

C/ de Ferrer i Vidal, 8

Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

+34 938 15 13 25

info@novabucal.es

697 77 73 68

Termes Legals

 

 

Darrera a actualització del web:

Juliol 2023

Número de Registre sanitari: E08038452

 

Acreditació de l'COEC

Web Dental Acreditada. Ver más información

Segueix-nos en les Xarxes Socials

       
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.