Imagina el que seria si de sobte perdessis un o dos de les teves dents davanteres. Riure, parlar, menjar; tot això seria modificat de cop. Saber prevenir lesions en la teva boca i cara és especialment important si participes en esports organitzats o altres activitats recreatives

 

Els protectors esmorteeixen cops en la cara, minimitzant el risc de dents trencades i ferides en llavis llengua, cara o mandíbula. Normalment cobreixen les dents superiors i són una excel·lent forma de protegir els teixits tous de la teva llengua, llavis i revestiment de les galtes.

 


Quan has d´usar un Protector Cuval?

Quan es tracta de protegir la teva boca, un protector bucal és una peça complementària essencial que ha de formar part del teu uniforme esportiu estàndard des d'una edat primerenca.

Si bé els esports de contacte, com la boxa, tenen més risc per a la boca, qualsevol esportista també pot sofrir una lesió dental en activitats que no són de contacte, com la gimnàstica i el patinatge.


Tipus de Protectors Bucals

El millor protector bucal és un que ha estat fet a mida per la teva boca pel teu dentista

  • Fet a mida: Aquests protectors els fa un dentista especialment per a tu. Són més cars que altres versions perquè són creats de forma individual perquè et quedin bé i estiguis còmode.
  • De bullir i mossegar: Aquests protectors bucals poden comprar a moltes botigues esportives i farmàcies
  • Prefabricat: No són cars i ja vénen preformats, a punt per utilitzar. Desafortunadament, de vegades no s'ajusten molt bé a la teva boca. Poden ser voluminosos i fer difícil que respiris o que parlis.

Protegeix-te

Un protector bucal que calci apropiadament pot ser especialment important per a aquells que tenen tractament ortodòntic o pròtesis dentals. Un cop a la cara pot danyar suports ortodòntics o altres aparells protetics. Un protector bucal proveeix a més una barrera de protecció a llavis o galtes, el que t'ajudarà a prevenir lesions en els teus genives i galtes.

Cura i Reemplaçament del Protector Bucal

Pregunta al teu dentista quin moment és adequat per reemplaçar el teu protector bucal, però reemplázalo immediatament si hi ha senyals de desgast, està malmès o no calça bé. Els adolescents i nens poden necessitar reemplaçar els seus protectors bucals més sovint perquè les seves boques estan creixent i canviant.

Entre jocs, és important que mantinguis el teu protector bucal net i sec. Aquests són alguns consells per assegurar-te que la teva protector bucal està sempre a punt per utilitzar:

  • S'ha de rentar amb netejador per Pótesis i raspall de pròtesis
  • Renta'l amb freqüència en aigua fresca i sabó. Després enjuágalo bé.
  • Durant les revisions mèdiques, porta el teu protector bucal amb tu perquè sigui examinat. El teu dentista també pot donar-li una neteja a fons.
  • Guarda i transporta el teu protector bucal en un contenidor gruix que tingui ventilació perquè pugui assecar-se i evitar que creixin bacteris.
  • Mai deixis la protector bucal al sol o en aigua calenta.
  • Comprova si se't s'ajusta bé, i si hi ha senyals de desgast o trencament per veure si cal reemplaçar-lo.
  • Alguns protectors bucals han estat víctimes de mascotes de la família, que els veuen com joguines per mossegar. Guarda el teu protector bucal i la seva caixa en un lloc en que la teva mascota no pugui aconseguir-ho.

 ___________________________________________

Equip Novaclinics Group

Segueix-nos en les nostres Xarxes Socials: Instagram | Twitter | Facebook | LinkedIn

 

Reserva el dia de visita al centre:

Novabucal 

Vilanova i la Geltrú 

☎️938151325

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Novaclinics

Sant Joan Despi 

☎️933736360

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Escrito por:

Doctora Karen Soler - LinkedIn

Doctor Raúl de la Rosa - LinkedIn