CCom sempre gaudeixo parlant amb els meus pacients i sempre m'agrada aclareix els seus dubtes ,aquesta vegada la pregunta per un papa preocupats per la salut del seu fill.

QUAN ES FORMEN ELS QUEIXALS?


Les dents es formen durant l'embaràs. Concretament, les dents de llet comencen a desenvolupar-se entre la sisena i vuitena setmana de gestació, mentre els definitius ho fan a partir de la setmana 20. Quan el bebè neix les dents ja estan preparats per a trencar la geniva i sortir gradualment fins a completar la primera dentició.

No obstant això, el moment en què brolla la primera dent varia en cada nen. El normal és que això ocorri entre els sis i vuit mesos, encara que hi ha nens que neixen amb una dent fos i uns altres en els no succeeix fins a complir l'any. La genètica exerceix un paper important en aquesta qüestió, igual que succeeix amb l'ordre en què erupcionan. En qualsevol cas, la primera dentició, composta per 20 peces, es completa entorn dels dos anys i mig d'edat. En els bebès prematurs les dents surten una mica més tard.

Ordre en què apareixen les dents de llet. L'ordre habitual en el qual erupcionan les dents és el següent:

  • Incisius inferiors: entre els 6 i els 8 mesos.
  • Incisius superiors: entre els 7 i els 10 mesos.
  • Incisius laterals superiors i inferiors: entre els 9 i els 12 mesos.
  • Primeres molars superiors i inferiors: entre els 12 i els 18 mesos.
  • Canins superiors i inferiors: entre els 18 i els 24 mesos.
  • Segons molars inferiors i superiors: entre els 24 i els 30 mesos.

 

Dentició definitiva


Les dents de llet aniran caient successivament per a deixar el seu lloc a les dents definitives a partir dels 5-6 anys i és habitual que succeeixi abans en les nenes que en els nens. Cauen perquè la dent definitiva empeny al de llet, desgastant la seva arrel i afluixant-lo gradualment.

En aquest procés els primers i segons molars deixaran el seu lloc a qui en la dentició definitiva es denominen premolars. Els vuit molars començaran a erupcionar a aquesta mateixa edat, fins a completar entorn dels 9-10 anys la dentadura permanent, formada per 32 peces.

No obstant això, queden quatre peces més per sortir, els denominats queixals cordales o queixals del judici, que apareixen entre els 16 i els 25 anys, encara que poden fer-ho molt més tard i fins i tot no arribar a sortir.

Si necessites una primera visita amb els nostres Doctors, clic aquí

 

Escrit per:

Doctora Karen Soler - LinkedIn

Equip Novaclinics Group

Segueix-nos en les nostres Xarxes Socials: Instagram | Twitter | Facebook | LinkedIn